Novosti

Zašto su interaktivne igračke dobre za vašeg psa

Pas koji se igra sa svojom interaktivnom igračkom

Interaktivne igračke nude mnoge prednosti vašem psu – pružaju mentalnu stimulaciju i bore se protiv dosade, zadovoljavaju prirodne instinkte i čine vrijeme obroka zabavnijim.

Psima je potrebna mentalna stimulacija kako bi napredovali. Bez toga, vjerojatno će imati stres, tjeskobu i biti će im dosadno. Naposljetku, ove emocionalne neravnoteže uzrokuju da psi traže druge načine da zaokupiraju svoje vrijeme, a to su često destruktivna ponašanja poput neprikladnog mokrenja, žvakanja i kopanja. Ako išta od ovoga zvuči poznato, nemojte se uzrujavati. Interaktivne igračke nude jednostavno, učinkovito i zabavno rješenje.

 

Top 7 prednosti interaktivnih igračaka

Interaktivne igračke dizajnirane su da stimuliraju pseći mozak i zadovolje prirodno ponašanje pasa. Preci naših pasa nisu bili hranjeni iz zdjelica. Tragali su za hranom i lovili – urođeni nagon koji nije nestao s pripitomljavanjem. Naši psi i dalje uživaju raditi, a na nama je da im osiguramo načine za to. Igračke osmišljene da probude osjetila vašeg psa i uključe njegove vještine rješavanja problema izvrstan su način da ispunite tu potrebu. Ovo su sedam prednosti interaktivnih igračaka:

 

1. Mentalna stimulacija

Interaktivne igračke potiču vašeg psa na rješavanje problema, što može ojačati njegove mentalne sposobnosti i spriječiti demenciju kasnije u životu.

 

2. Samozabava

Ublažite dosadu potičući svog psa da se igra sam! Interaktivne igračke posebno su korisne kada ste vani ili kada je vrijeme previše loše da biste bili vani.

 

3. Kontrola težine

Iako nisu zamjena za šetnje i lutanja u parku, interaktivne igračke daju psima na kauču razlog za kretanje.

 

4. Ublažavanje stresa i tjeskobe

Kada su zauzeti, manje je vjerojatno da će se psi uključiti u potencijalno destruktivna ponašanja uzrokovana stresnim ili tjeskobnim emocijama.

 

5. Zadovoljite prirodne lovačke instinkte

Vrsta igre koju promoviraju interaktivne igračke obogaćuje život vašeg psa stimulirajući dio njegovog mozga koji su njegovi preci koristili dok su lovili i tražili hranu.

 

6. Pomažu usporiti hranjenje

Ako vaš pas “udiše” svoju hranu, mogao bi biti u opasnosti od gušenja, povraćanja, pa čak i nadutosti. Posude sa sporim hranjenjem jedno su rješenje za ovaj uobičajeni problem, ali interaktivne igračke koje dijele hranu ili poslastice nude istu korist na mnogo zabavniji način.

 

7. Dajte mu posao koji treba obaviti

Većina pasa voli biti zauzeta, stoga je važno dati mu posao. Drugim riječima, interaktivne igračke mogu produljiti život vaših cipela i jastuka za kauč.

 

Vrste interaktivnih igračaka

Kada tražite odgovarajuću interaktivnu igračku za svog psa, važno je uzeti u obzir njegovu dob, pasminu, osobnost, stil igre i razinu vještine. Ako žvače, potražite izdržljivu igračku od netoksične gume. Ako se nadate da ćete usporiti njegovo jedenje, odaberite igračku za dijeljenje poslastica koja će ga natjerati da radi za hranu. Kako biste ublažili dosadu, posegnite za igračkom slagalicom. Evo kratkog pregleda dostupnih vrsta igračaka:

 

Igračke s posudama dolaze u raznim oblicima i veličinama i zahtijevaju od psa da izvlači hranu iznutra koristeći usta – i mozak!

 

Senzorne igračke dizajnirane su da okupiraju vašeg psa i stimuliraju njegova osjetila ispuštanjem niza zvukova, riječi i/ili pokreta. U rasponu su od klasičnih igračaka sa škripanjem do robotskih igračaka kojima se može upravljati s vašeg pametnog telefona.

 

Dozator poslastice potiče vašeg suputnika da naginje, kotrlja i manevrira igračkom koristeći nos i šape sve dok poslasticu ne ispusti kroz malu rupu.

 

Bacači loptica elektronički su mehanizmi koji se igraju s vašim psom. Ovi visokotehnološki uređaji potiču pse na igru ​​ispucavanjem loptica koju jure. Naučite svog psa da vraća loptu u stroj za stalnu zabavu!

 

Puzzle igračke imaju gumbe, poluge, gumbe i druge elemente. Kutovi i pukotine prekriveni preklopima mogu se otvoriti samo ako vaš pas poduzme prave korake, čime se aktiviraju njegove vještine rješavanja problema.

 

Videoigre za pse uključuju elektroničke uređaje ili aplikacije s ugrađenim senzorima koji sadrže jedan ili više gore navedenih elemenata – zvukove, boje, gumbe itd. Oni mame vašeg psa kretanjem, bukom ili dijeljenjem poslastica i reagiraju kada on komunicira s uređajem.

 

Nekoliko riječi opreza

Mnoge interaktivne igračke nisu namijenjene žvakanju, stoga je važno paziti na svog psa kako biste bili sigurni da njegovo bavljenje igračkom ne uključuje pretjerano griženje ili grickanje.

Ne dopustite da igračke zamijene tjelovježbu i kvalitetno vrijeme s vašim štenetom. Iako su sjajan način da ga okupirate na kratko, nisu zamjena za ljubav i kvalitetnu njegu.

Tražite sigurne, izdržljive, visokokvalitetne i netoksične proizvode. Kvalitetne igračke će izdržati pritisak, zaštititi zube vašeg psa od krhotina I pukotina te spriječiti ga da proguta nešto što ne bi smio.

Ako planirate koristiti igračke koje dijele hranu i poslastice, budite sigurni da ne hranite svog psa previše. Koristite interaktivne hranilice kao način da vrijeme obroka učinite zanimljivijim, umjesto da mu date dodatnu kaloričnost.

 

Izvor: https://animalwellnessmagazine.com/interactive-toys-2/